Novosti

5.7.2022.

Tradicionalna fešta "Petangošt" u Šumberu

Nakon dvogodišnje stanke ponovno će biti održana tradicionalna fešta „Petangošt“ u Šumberu dana 5. kolovoza 2022. godine, pa se tim povodom daje slijedeća

                                                             O B A V I J E S T

Obavještavaju se i ujedno pozivaju sve zainteresirane fizičke i pravne osobe koje svojim učešćem  žele  obogatiti  sadržaj  javne manifestacije – tradicionalnog blagdana „Petangošt“ u Šumberu koja će se održati dana 5. kolovoza 2022. godine da svoje zahtjeve za privremenim korištenjem javne površine za postavljanjem privremenih objekata i naprava (štandova) te prateće  opreme  podnesu  Jedinstvenom  upravnom  odjelu  Općine  Sveta  Nedelja  do dana 25. srpnja 2022. godine.

 Zahtjevi se mogu predati neposredno u pisarnici Općine Sveta Nedelja ili se mogu poslati poštom na adresu Općina Sveta Nedelja, 52231 Nedešćina, Nedešćina 103.

 Sve obavijesti vezano uz podnošenje zahtjeva i dokumentacije koja se podnosi uz isti mogu se dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Sveta Nedelja na broj: 052 865 631.

   

                                                                                                                                                                                                                                                           

 


5.7.2022.

Sufinanciranje nabavke školskog pribora za školsku 2022./2023. godinu

Općina Sveta Nedelja sufinancira nabavku školskog pribora za školsku 2022./2023. godinu.

Učenice i učenici osnovnih škola koji imaju prebivalište na području Općine Sveta Nedelja ostvaruju pravo na financijsku pomoć u iznosu od 200,00 kn u svrhu nabavke školskog pribora.

Školski pribor moći će se nabaviti u trgovini Liber Domini d.o.o. iz Labina, Zelenice 8, sukladno dostavljenom popisu učenica i učenika koji ostvaruju pravo na sufinanciranje školskog pribora, u periodu od 11. srpnja do 30. rujna 2022. godine.

Sredstva za nabavku školskog pribora osigurana su u Proračunu Općine Sveta Nedelja za 2022. godinu.


15.6.2022.

Akti sa 9. redovne sjednice Općinskog vijeća održane 31. svibnja 2022. godine


6.6.2022.

Javni poziv na sudjelovanje u savjetovanju o objavljenim Nacrtima općih akata

Poziva se javnost na sudjelovanje u savjetovanju o objavljenim Nacrtima općih akata na https://www.sv-nedelja.hr/savjetovanje/grupa/2022-otvorena

Otvorena su savjetovanja o Nacrtu Odluke o uređenju prometa na području Općine Sveta Nedelja, Nacrtu Odluke o gospodarenju nekretninama u vlasništvu Općine Sveta Nedelja, Nacrtu Odluke o Izmjenama i dopunama Pravilnika o dodjeli stipendija učenicima i studentima Općine Sveta Nedelja, te o Nacrtu Pravilnika o dodjeli financijske potpore učenicima - sportašima Općine Sveta Nedelja.

Svoje prijedloge, primjedbe i mišljenja možete dostaviti zaključno do 6. srpnja 2022. godine i na taj način doprinijeti donošenju predmetnih općih akata.

Za sva potrebna pojašnjenja i pitanja sudionici savjetovanja mogu se obratiti koordinatoru savjetovanja u vremenu trajanja savjetovanja i to putem telefona: 052 865 - 631 (u vremenu od 08:00 do 14:00 sati) ili putem e-mail adrese: info@sv-nedelja.hr2.6.2022.

Otvoreno je savjetovanje o Nacrtu Odluke o provedbi projekta zamjene azbestnih krovnih pokrova na zgradama koje se nalaze na području Općine Sveta Nedelja

Savjetovanje o Nacrtu Odluke o provedbi projekta zamjene azbestnih krovnih pokrova na zgradama koje se nalaze na području Općine Sveta Nedelja otvoreno je na stranicama Općine Sveta Nedelja, više na: https://www.sv-nedelja.hr/savjetovanje/grupa/2022-otvorena

Savjetovanje je otvoreno do 2. srpnja 2022. godine.


26.5.2022.

Najava 9. redovne sjednice Općinskog vijeća - utorak, 31. svibnja 2022. godine u 18,00 sati


20.5.2022.

PREDSTAVA “Čudo” kazališta Moruzgva u Svetom Martinu u petak, 20.05.2022.

PREDSTAVA “Čudo” kazališta Moruzgva u Svetom Martinu u petak, 20.05.2022.

Pozivamo Vas u petak, 20. Svibnja 2022. godine u 20.00 sati u Sveti Martin u prekrasan ambijent borove šume tzv. “Pineta” na predstavu “Čudo” (na hrvatskom jeziku) kazališta Moruzgva, koja se odvija u sklopu Festivala Labina.

Nakon nagrađivane hit predstave “Vla-Vla-Vlajland cabaret”, isti autorski tim nastavlja suradnju na novom projektu s istim dramskim licem koje tumači Ecija Ojdanić, ali, naravno, u novim fabularnim okolnostima. U ovoj novoj drami “Čudo” autora i redatelja Ivana Lea Leme, naša junakinja, čiju je prosvjetiteljsku snagu ovoga ljeta prepoznao Branimir Pofuk i posvetio joj panegiričnu kolumnu, ulazi u profesionalnu politiku i započinje kampanju za predsjednicu Republike Hrvatske. Na vlaškom dijalektu, u uzburkanom moru tranzicijske društveno političke stvarnosti, pokušavajući zadržati zdrav razum i poimanje morala, naša heroina se bori s vidljivim i nevidljivim demonima u muškom ringu političke borbe. U toj će borbi na jedan način pobijediti, ali na drugi način izgubiti. Postat će predsjednica, ali će to platiti životom. Dualnost pojma “uspjeh” glavna je metafizička okosnica ove priče. Kroz razne faze političke evolucije i devolucije, Eciji Ojdanić će se u mnogim komičnim karakterima pridružiti glumac Matija Šekoranja kojemu je ovo druga uloga u kazalištu Moruzgva. Činjenica da se priča odvija u svijetu politike, ovoj drami daje satirično očište u promatranju aktualiteta. Osim tog političkog konteksta pratimo i unutarnje svjetove likova. Iz tih intimnih svjetova političnost, zapravo, emanira te u njima dobiva samospoznajnu svrhu. Ono što ovaj projekt nasljeđuje od prethodne predstave s istim likom jest emancipacijska i feministička naelektriziranost te pokušaj kazališnog doprinosa borbi protiv mračnih strana patrijarhalne (ne)kulture. Također, ovim nastavkom “Vlajlanda”, udovoljavamo brojnim željama i upitima publike koji su se u 80 izvedbi tijekom prošle pandemijske godine, smijali i plakali s našom Vlajnom.10.5.2022.

Objavljen javni natječaj za izbor direktora/ice Turističke zajednice Općine Sveta Nedelja

Objavljen javni natječaj za izbor direktora/ice Turističke zajednice Općine Sveta Nedelja

Sukladno odredbi Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma (NN52/19 i 42/20), Turističko vijeće Turističke zajednice Općine Sveta Nedelja raspisalo je Javni natječaj za izbor direktora/ice Turističke zajednice Općine Sveta Nedelja na mandat od 4 godine. Tekst natječaja možete pročitati na našim stranicama Javni natječaj za izbor direktora TZO Sveta Nedelja
te naći na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (burzarada.hzz.hr).


26.4.2022.

OBNOVA DJEČJEG IGRALIŠTA U NEDEŠĆINI

OBNOVA DJEČJEG IGRALIŠTA U NEDEŠĆINI

U Nedešćini obnavlja se dječje igralište kraj osnovne škole. Postavlja se novo igralo, a uz postojeća se  postavljaju antistres podloge, obnavljaju se klupe i podloga. Radove je naručila Općina Sveta Nedelja, a provodi komunalno poduzeće 1. maj d.o.o. temeljem Ugovora o obavljanju povjerenih komunalnih djelatnosti. Predviđeni trošak radova iznosi 28.570,00 kuna uvećano za PDV.Općina Sveta Nedelja

  • Nedešćina 103
    52231 Nedešćina
  • Telefon: 052 865-631, 052 865-008
  • Fax: 052 865-600
  • Email: info@sv-nedelja.hr
ISO certifikat Općine Sveta Nedelja